RFID védelem és megoldások

Az RFID napjainkban

Napjainkban számos területen alkalmazzák az RFID technológiát, de vajon tudjuk e hogy mi a rohamos elterjedésének az oka és mi is az RFID? Az RFID (Rádió Frekvenciás Azonosítás) az intelligens adathordozó címkék és a számítógéppel összekötött speciális olvasók közötti térbeli kommunikációt értjük.

… na de ez miért is segít nekünk?

A termékekre, műtárgyakra, csomagokra és egyéb eszközökre helyezett intelligens RFID címkék egyedi kódokat tartalmaznak, amiket az antennák pillanatok alatt tudnak beazonosítani.

Az RFID olvasók a felhőbe vagy a helyi számítógépre továbbítják a beérkező címke adatokat feldolgozásra. A megadott konfiguráció szerint a rendszerünk azonnal tudni fogja hogy milyen műveletet is kell elvégezni a beolvasott termékekkel. Egy adatbázisba importálva az egyes címkék összerendelhetők konkrét termékekkel, melyek mozgását és hollétét folyamatosan követni tudjuk.

 • Riasztást kell adni mert feltételezhetően lopás történik?
 • Készletre kell venni a beérkezett árut?
 • Deaktiválni kell a terméket?
 • Visszavételezés történik?
 • Az árut másik raktárba mozgattuk?

Hivatalos Magyar forgalmazó

A Zebra Technologies Corporation 1969 óta fejleszt, valamint gyárt kiváló minőségű címkenyomtató, vonalkód olvasó és adatfeldolgozó berendezéseket, amelyekkel az ipari és logisztikai szektorok első számú eszköz beszállítójává vált az elmúlt 50 évben. RFID megoldásaik teljesen egyedülállóak a piacon, éppen ezért alapozzuk egyedi termékvédelmi fejlesztéseinket Zebra hardverekre a megbízhatóság és minőség jegyében.

Láthatatlan áruvédelem

Az ultra magas rádiófrekveniciának köszönhetően olyan távolságokat tudunk lefedni, amiket korábban sosem. Így akár a hagyományos áruvédelemmel szemben akár teljesen láthatatlanná tudjuk tenni.

Kis méretű antennáink nincsenek szem előtt a mennyezeten vagy az alatt, de akár bútorzatba is beépíthetők. A legnagyobb bejáratok is legfeljebb pár darab antennával teljesen lefedhetők!

Kényes helyszín?

A szőnyegantennák nem igényelnek sem vésést, sem pedig fúrást, így komolyabb beavatkozás nélkül is telepíthetők. Többek között kiváló és hatásos megoldás műemlék épületek számára!

Személyre szabott modularitás

A különböző üzleti modellek különböző megoldásokat igényelnek. RFID megoldásaink teljesen szeparálhatók vagyis ügyfeleinknek nem szükséges egy teljes rendszerhálózatba befektetni. Rendszereink offline is működőképesek, de igény esetén vállalatirányítási rendszerbe is integrálhatók.

 • Áruvédelem
 • Zóna megfigyelés
 • Kézi keresés
 • Áru nyomon követés
 • Logisztika
 • Leltározás

Szeretne többet megtudni RFID megoldásainkaról?

Számos funkció 1 kézben

A Zebra mobil kézi keresők akár 5 méteres távolságből is betudják határolni a címkézett termékek hollétét. A kézikereső egy multifunkciós eszköz, amely egyszerre segítheti a logisztikai, biztonsági és állománykezelési feladatokat.

Mindenhol bevetésre készen

A saját fejlesztésű modularitásnak köszönhetően RFID rendszerünk szinte bármilyen kiskereskedelmi, kultúrális vagy ipari környezetben alkalmazható.

Üzletek

Könyvtárak

Kultúrális intézmények

Gyógyszertárak

Logisztikai & gyár egységek

Edzőtermek & Wellness

Zónavédelem

A rendszer lehetővé teszi a regisztrált termékek folyamatos monitorozását egy bizonyos területen belül. Ennek az egyetlen feltétele a zónába telepített antennák helyes elhelyezése. Mivel a rendszer rugalmasan kezelhető a riasztásokat bárhova és bárkinek továbbíthatók, akár SMS formájában is.

A rendszer folyamatosan monitorozza a megjelölt termékeket a zónán belül. Ameddig az algoritmus úgy érzékeli, hogy az egyedi kóddal ellátott áru a területen belül mozog, addig nem general riasztást.

 1. Hangos riasztás a helyszínen (opcionális)
 2. EMAIL és/vagy SMS küldése a megjelölt kontaktoknak (Pl.: biztonsági őr, műszakvezető)

Segítségre van szüksége?
Töltse ki az alábbi adatlapot és hamarosan jelentkezünk